Opleiding Verfvakman
De verfindustrie is continu in beweging: technologische ontwikkelingen maken dat producten worden vernieuwd en verbeterd. In de opleiding Verfvakman leer je hoe je het productieproces van verf zelfstandig kunt uitvoeren.
In de opleiding Verfvakman staat de werkplek centraal. Vanuit een theoretische basis maken we met behulp van praktijkopdrachten de koppeling naar hoe je binnen jouw bedrijf en functie het productieproces beter kunt beheersen en bijsturen.
Hoe ziet de opleiding eruit?
De opleiding bestaat uit vijf delen, die je ook los van elkaar kunt volgen. Elk deel bestaat uit praktijkopdrachten en theorie. Elk deel rond je af met een beoordeling van de praktijkopdrachten en een theorietoets. Na het succesvol afronden van een deel ontvang je een certificaat. Heb je alle delen afgerond? Dan ontvang je het diploma Verfvakman (erkend door de Vereniging van Verf- en Drukinktfabrikanten, VVVF).
Basisdeel: Introductie verfproces
- Algemene theorie
- Basis proceskennis bedrijf
- Basiskennis grondstoffen
Deel 1: Grond- en hulpstoffen
- Afvullen
- Verpakken
- Magazijn/expeditie
Deel 2: Verftechnologie
- Grond- en hulpstoffen
- Ontvangst
- Keuring
Deel 3: Verfproductie
- Voormengen
- Chemicaliën
Deel 4: Afvullen en verpakken
- Mengen
- Kwaliteitsbepalingen
Goed voorbereid beginnen aan de opleiding Verfvakman?
Je beschikt minimaal over een vooropleiding op VMBO niveau of een vergelijkbaar niveau. Enige praktische kennis binnen de verfbranche is een pre.
Voldoe je niet aan bovengenoemde of wil je je goed voorbereiden op de opleiding Verfvakman? Doorloop dan eerst een online voorschakelmodule met theorie en oefenvragen over de volgende onderwerpen:
- Grootheden en eenheden
- Volume, massa en dichtheid
- Basis procestechniek
- Schema’s
- Transportmiddelen
- Mengen en mengsels
Bestel direct de online voorschakelmodule.